Er komt veel op je af en dan zit je als nabestaanden rond de tafel om de uitvaart van je zoon te organiseren.


Er komt veel op je af en dan zit je als nabestaanden rond de tafel om de uitvaart van je zoon te organiseren.

Na een droevig ongeluk ben je er opeens niet meer. Je was zo lief. Meer woorden kunnen we niet vinden. Mart Buikema, nog maar 22 jaar." Dit is de aanhef van de rouwkaart geworden.

Dan staat de wereld letterlijk op z'n kop. Er komt veel op je af en dan zit je als nabestaanden rond de tafel om de uitvaart van je zoon te organiseren, o.a. samen met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Mart is gek van voetballen en van FC LEO. Het zou mooi zijn als Mart bij FC LEO vanaf de middenstip zijn laatste 'wedstrijd' zou hebben. Al gauw is ook Arjen Fledderman van FC LEO gevraagd om aan te schuiven bij het overleg. Op de website van FC LEO staat vervolgens hierover het volgende: Toen het verschrikkelijke nieuws ons zondagochtend bereikte heeft FC LEO zondagmiddag haar deuren geopend voor de leden en andere belangstellenden. De familie van Mart heeft FC LEO verzocht om een deel van de plechtigheid op het sportcomplex van FC LEO te laten plaatsvinden. In goed overleg met de familie en de gemeente heeft FC LEO besloten om het sportcomplex beschikbaar te stellen voor de begrafenisplechtigheid. De plechtigheid vindt plaats op zaterdag 22 juni 2013. Mart werd overgebracht vanaf het UMCG naar de aula in Zoutkamp, waar gedurende de daarop volgende dagen veel vrienden en familieleden afscheid van hem hebben genomen. Zijn vrienden hebben Mart naar de middenstip van het veld gedragen en daar heeft de afscheidsplechtigheid plaatsgevonden. Veel mensen waren, ondanks het druilerige/regenachtige weer, op het veld aanwezig om hierbij te zijn en daarmee aan Mart de laatste eer te bewijzen. Na afloop van de plechtigheid is Mart in kleine kring begraven op de algemene begraafplaats in Wehe den Hoorn. Andere belangstellenden konden gebruik maken van nazorg in en rondom de kantine op het sportcomplex, waar defensie voor koffie heeft gezorgd. Op 25 juni en 28 juni heeft FC LEO de kantine opnieuw geopend voor iedereen die daar behoefte aan had, om samen met Slachtofferhulp Nederland over het verlies van Mart te praten. Nu, ruim een jaar nadat Mart is overleden, kijken we - ondanks dat we Mart nog iedere dag missen - toch met een goed gevoel terug op de dagen na het overlijden van Mart, de inzet van bestuur/vrijwilligers van FC LEO, politie, de mensen die betrokken waren bij de nazorg, verkeersbegeleiders, gemeente De Marne, Ability, EHBO de Marne, Jumbo Leens en de medewerkers van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. En VV Dokkum voor de medewerking om op 5 oktober de wedstrijd in Leens te spelen. Onze complimenten in alles wat jullie voor ons hebben gedaan en betekend, zowel voor, tijdens en na de uitvaart van Mart.

Wehe den Hoorn, augustus 2014

 

foto boven: de voorkant van de rouwkaart van Mart
foto beneden: vrienden brengen Mart naar de middenstip

de foto's zijn beschikbaar gesteld door de familie

Foto's

 
 

Bekijk ook

Uitstekend verzorgd

Ik kan niet anders zeggen, dan dat de uitvaart en alles wat er mee te maken had, uitstekend is verzorgd. Normaals hartelijk dank aan iedereen.
Lees het hele bericht

Goed advies

Goed gevoel overgehouden van het hele proces. Voldoende ruimte voor eigen invulling met goed advies.
Lees het hele bericht

In één woord 'geweldig'

Alles was zeer goed geregeld, en alles in overleg. In één woord 'geweldig'. Dank jullie voor de goede en hartverwarmende zorg en begeleiding bij het overlijden van onze vader en opa en 2 jaar (2016) geleden bij het overlijden van onze moeder en oma. Onze welgemeende dank hiervoor!
Lees het hele bericht