Ebel geeft ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.


Ebel geeft ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft ons bij het overlijden van onze ouders heel prettig en persoonlijk begeleid vanaf het moment van overlijden, bij de uitvaart, tot aan de bijzetting van de urnen in het graf op de begraafplaats.

Wij kennen als familie Ebel Kremer al lang, omdat hij in zijn jonge jaren onze buurjongen was. Dit schept natuurlijk een band. Hij heeft onze ouders persoonlijk goed gekend. Hierdoor voelden wij ons op ons gemak bij Ebel, maar ik denk dat als dit niet het geval was geweest wij over Ebel zijn werkwijze net zo tevreden waren geweest. Wat kenmerkend hierin is, Ebel laat je in je waarde als persoon en als familie. Hij staat naast je en stelt zich bescheiden op. Hij geeft ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Samen overlegden wij de te nemen stappen om uiteindelijk tot een bijzondere plechtigheid te komen. Hij gaf ons voldoende rust en tijd en dan heb je het gevoel dat je in de gelegenheid bent om tot belangrijke beslissingen te komen. Toen onze vader begin 2011 in het ziekenhuis overleed, werden we door iemand van buitenaf aangeraden een bepaalde techniek van mummificeren van het lichaam toe te passen. Onze vader was toen net enkele uren overleden en wij moesten deze beslissing nemen voor zijn lichaam het ziekenhuis zou verlaten. Ebel heeft ons op een hele rustige manier aangeraden om dit niet te doen, maar heeft de keus aan ons gelaten. Omdat wij onder tijdsdruk een beslissing moesten nemen hebben we heel veel gehad aan het advies dat Ebel gaf. Achteraf bleek het ook een juiste beslissing.

Het fijne is dat de samenwerking tussen Ebel en andere partijen zo goed verliep. Hij heeft ons in contact gebracht met aula “Memory” in Warffum. Het lichaam van onze vader is daar met veel zorg opgebaard. Bij elk bezoek aan onze vader werden wij door Monique met zorg en toewijding begeleid. Wij hebben hier ontzettend goede herinneringen aan. Onze moeder is 7 jaar eerder overleden en thuis opgebaard geweest. Dit wilden wij graag, omdat zij in de laatste maanden van haar leven in een verzorgingstehuis door heeft gebracht. Ook hierbij heeft Ebel ons op een professionele manier begeleid en is ons tot steun geweest. Wij konden ook toen met alle vragen bij hem terecht. Bij het samenstellen van de rouwkaart en de bedankkaart hebben we met Martha prettig kunnen samenwerken. Zij nam met ons een aantal mogelijkheden door en was zeer efficiënt in de verwerking van de gekozen tekst en het beeld. Uiteindelijk leidde dit tot een waardevol afscheid van onze ouders, waar we met een zeer goed gevoel op terugkijken. Dit alles uit liefde en met respect voor onze overleden ouders.

Uithuizen, Beppie, Annet en Annalies Pool

 
 

Bekijk ook

Allemaal goed en keurig verzorgd

Het is allemaal goed en keurig verzorgd. Iedereen die erbij betrokken waren allemaal heel veel dank het heeft ons goed gedaan. Jullie waren uitstekend en ook de verzorging in deze tijd van de Ommejas. Onze hartelijke dank.  
Lees het hele bericht

Zeer warme en vriendelijk kennis gemaakt

Wij hebben op een zeer warme en vriendelijke manier kennis gemaakt met de medewerkers van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Heel erg netjes, mooi en vriendelijk kunnen wij terug kijken op de uitvaart van onze moeder. Super bedankt!! Namens de familie.
Lees het hele bericht

We hadden het niet anders gewild

Tijdens de voorbereidingen op de uitvaart hebben wij om geen zorgen gemaakt over de organisatie ervan, alles werd besproken, we konden bellen, appen, mailen en dan kregen ook vrij snel antwoord. Vooraf hebben we in het kerkje gekeken hoe alles moest staan i.v.m. het orkest. Nu na de uitvaart kan ik alleen maar zeggen dat ik en mijn familie het niet anders hadden gewild. En de foto op de kaart is zo mooi bewerkt, dat wij daar erg emotioneel van werden, we hebben de foto zelf gemaakt. Na de bewerking is het precies geworden wat mijn overleden zus had gewenst! De  opbaarruimte was thuis, super dat het kan. Het gesprek met Max was ook nuttig.
Lees het hele bericht