Dita wilde graag een warmrode rieten mand


Dita wilde graag een warmrode rieten mand

Op 9 november 2015 heeft de crematie van mijn lieve Dita plaatsgevonden in crematorium 'Stilleweer' te Appingedam. Dita Rietsema is op 4 november aan een slopende ziekte overleden. 

Enkele dagen voor 4 november heb ik contact opgenomen met Ebel Kremer, met name ook omdat Dita nog een paar speciale wensen had met betrekking tot haar uitvaart. Dita wilde graag een warmrode rieten mand als kist, en een witte rouwauto waarin ze overgebracht zou worden naar het crematorium.

De rieten mand is nog dezelfde avond nadat het gesprek met mij plaatsvond, naar Marten Puma in Warffum gebracht. En op 3 november was de mand, in een warmrode kleur gespoten, klaar. Op 4 november overleed Dita en samen met de zorgzame medewerkers van Hospice 'De Ommejas' is zij verzorgd en in deze warmrode rieten mand gelegd. 

Het afscheid dat haar hond Una vervolgens van haar nam, zullen diegenen die erbij aanwezig waren niet gauw vergeten. Zeer indrukwekkend.

De opbaring van Dita was in aula 'Memory' in Warffum en op de dag van de uitvaart is zij vanaf hier in een prachtige witte rouwauto overgebracht naar crematorium 'Stilleweer', helemaal volgens haar eigen wens.

Usquert/Bedum, Harry Swalve

 
 

Bekijk ook

Goed advies

Goed gevoel overgehouden van het hele proces. Voldoende ruimte voor eigen invulling met goed advies.
Lees het hele bericht

In één woord 'geweldig'

Alles was zeer goed geregeld, en alles in overleg. In één woord 'geweldig'. Dank jullie voor de goede en hartverwarmende zorg en begeleiding bij het overlijden van onze vader en opa en 2 jaar (2016) geleden bij het overlijden van onze moeder en oma. Onze welgemeende dank hiervoor!
Lees het hele bericht

Bijzonder tevreden

We zijn bijzonder tevreden over de totale dienstverlening, regelen van de verzekeringen en alles er om heen. Ook de goede zorgen van Monique willen wij vermelden. Allen heel erg bedankt.
Lees het hele bericht