Dita wilde graag een warmrode rieten mand


Dita wilde graag een warmrode rieten mand

Op 9 november 2015 heeft de crematie van mijn lieve Dita plaatsgevonden in crematorium 'Stilleweer' te Appingedam. Dita Rietsema is op 4 november aan een slopende ziekte overleden. 

Enkele dagen voor 4 november heb ik contact opgenomen met Ebel Kremer, met name ook omdat Dita nog een paar speciale wensen had met betrekking tot haar uitvaart. Dita wilde graag een warmrode rieten mand als kist, en een witte rouwauto waarin ze overgebracht zou worden naar het crematorium.

De rieten mand is nog dezelfde avond nadat het gesprek met mij plaatsvond, naar Marten Puma in Warffum gebracht. En op 3 november was de mand, in een warmrode kleur gespoten, klaar. Op 4 november overleed Dita en samen met de zorgzame medewerkers van Hospice 'De Ommejas' is zij verzorgd en in deze warmrode rieten mand gelegd. 

Het afscheid dat haar hond Una vervolgens van haar nam, zullen diegenen die erbij aanwezig waren niet gauw vergeten. Zeer indrukwekkend.

De opbaring van Dita was in aula 'Memory' in Warffum en op de dag van de uitvaart is zij vanaf hier in een prachtige witte rouwauto overgebracht naar crematorium 'Stilleweer', helemaal volgens haar eigen wens.

Usquert/Bedum, Harry Swalve

 
 

Bekijk ook

Speciale wensen

Alles was perfect geregeld en het contact was super. Naar mijn mening waren de wensen van mijn vader enigszins speciaal te noemen, maar alles was mogelijk. 
Lees het hele bericht

Goede zorg

We kunnen terugkijken op een goede uitvaart. Mede dankzij de goede zorgen van uitvaartverzorging E. Kremer van Stad tot Wad. Goede zorg en prettig in de omgang. 
Lees het hele bericht

Heel goed gevoel

Als familie hebben wij een heel goed gevoel van het afscheid van Dirk. Mede door jullie, zowel de hele week, kerk en crematie. 
Lees het hele bericht