Dita wilde graag een warmrode rieten mand


Dita wilde graag een warmrode rieten mand

Op 9 november 2015 heeft de crematie van mijn lieve Dita plaatsgevonden in crematorium 'Stilleweer' te Appingedam. Dita Rietsema is op 4 november aan een slopende ziekte overleden. 

Enkele dagen voor 4 november heb ik contact opgenomen met Ebel Kremer, met name ook omdat Dita nog een paar speciale wensen had met betrekking tot haar uitvaart. Dita wilde graag een warmrode rieten mand als kist, en een witte rouwauto waarin ze overgebracht zou worden naar het crematorium.

De rieten mand is nog dezelfde avond nadat het gesprek met mij plaatsvond, naar Marten Puma in Warffum gebracht. En op 3 november was de mand, in een warmrode kleur gespoten, klaar. Op 4 november overleed Dita en samen met de zorgzame medewerkers van Hospice 'De Ommejas' is zij verzorgd en in deze warmrode rieten mand gelegd. 

Het afscheid dat haar hond Una vervolgens van haar nam, zullen diegenen die erbij aanwezig waren niet gauw vergeten. Zeer indrukwekkend.

De opbaring van Dita was in aula 'Memory' in Warffum en op de dag van de uitvaart is zij vanaf hier in een prachtige witte rouwauto overgebracht naar crematorium 'Stilleweer', helemaal volgens haar eigen wens.

Usquert/Bedum, Harry Swalve

 
 

Bekijk ook

Uitvaartverzorging is een vak

Fijn dat ondanks de hitte pa thuis opgebaard kon worden. Dank jullie voor de fijne hartelijke begeleiding. Uitvaartverzorging is een vak en dat vak verstaan jullie.
Lees het hele bericht

Zorgvuldige en respectvolle afscheid

We willen jullie allemaal bedanken voor de zorgvuldige en respectvolle wijze van afscheid nemen. 
Lees het hele bericht