Kinderuitvaart

De dood van een kind is haast niet te bevatten. Niet alleen voor de ouders, maar ook voor broertjes, zusjes, grootouders, familie en vrienden. Jarenlang was het gebruikelijk dat een kinderbegrafenis of -crematie er net zo uitzag als die van een volwassene; Gelukkig is daar verandering in gekomen.

Er zijn veel manieren om een persoonlijke invulling te geven aan een kinderuitvaart. Misschien wilt u het afscheid het liefst laten plaatsvinden op een bijzondere locatie, zoals het voetbalveld waar uw kind altijd trainde en wedstrijden speelde. En een rouwbrief die daar bij past. Voor jongeren, kinderen, baby's en te vroeg geborenen hebben wij een speciale collectie rouwbrieven, passend bij hun leeftijd en leefstijl. Onze uitvaartverzorger adviseert u over de vele mogelijkheden en geeft u alle tijd en ruimte bij het maken van de keuzes.

Baby's en te vroeg geborenen

Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of vlak daarna is een drama. Veel jonge ouders worden jaarlijks geconfronteerd met dit verschrikkelijke verlies. In plaats van te kunnen genieten van het nieuwe leven moet er afscheid genomen worden.

Wel of geen uitvaart?

Wanneer een kindje ter wereld komt na een zwangerschap korter dan 24 weken, kunnen ouders zelf beslissen hoe ze er afscheid van willen nemen. Een uitvaart en aangifte bij de burgerlijke stand zijn tot een zwangerschap van 24 weken volgens de wet niet verplicht, maar mogen wel.

Hoe lang een zwangerschap ook heeft geduurd, ouders kunnen altijd kiezen voor een afscheid zoals zij dat willen. Voor veel jonge ouders, maar ook voor de grootouders, is dit vaak onbekend terrein. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is gespecialiseerd in baby-uitvaarten en wij begeleiden ouders bij het afscheid nemen van hun kindje.

wiegekindje ontving een Funeral Award voor het ontwikkelen van de collectie Wiegekindje

Onder de naam Wiegekindje bieden wij een uitgebreide collectie uitvaartbenodigdheden voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden. Het uitgangspunt bij deze artikelen is dat alles dezelfde warmte en zachtheid heeft, als de benodigdheden voor een levend geboren kindje. De collectie bestaat uit kistjes en korfjes in neutrale, zachte of frisse kleurtjes met bijpassende wikkeldoekjes voor kindjes die geboren worden na een zwangerschap vanaf 12 weken en kleertjes voor hele kleine kindjes vanaf 22 weken zwangerschap. Daarnaast bieden wij herinneringsdoosjes en urntjes uit dezelfde collectie. Ook rouwdrukwerk is er in dezelfde stijl.

Bekijk hieronder het filmpje over Wiegekindje

kroonkistje Vlindertje, gedragen op kussen Verzorging van overleden baby’s en te vroeg geborenen

Voor de verzorging van overleden baby's en te vroeg geborenen werken wij samen met Monique van Mil van 'Memory Overledenenzorg'. Te vroeg geboren kindjes en kindjes die niet levend geboren worden hebben extra en speciale zorg nodig. Hun huidje is nog dun en kwetsbaar en vaak niet meer intact. De verzorging van deze kleine mensjes vergt de nodige kennis en aandacht. Monique van Mil is hierin gespecialiseerd.

Draagkussen

Een klein kindje kan tijdens de uitvaartplechtigheid op ons draagkussen gedragen worden. Aan het kussen zitten
lange linten met belletjes, waardoor bij iedere stap zacht
gerinkel klinkt.

Uit de collectie van Wiegekindje:

 

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861