Digitale erfenis


Alles wordt tegenwoordig gedeeld op social media. Maar wat gebeurt hiermee als je komt te overlijden?

Herdenkingsstatus of verwijderen?

Bij sommige social media is het mogelijk om na het overlijden een herdenkingsstatus op het account te geven. Hierdoor blijven de oude berichten en foto’s zichtbaar en kunnen mensen nog een bericht plaatsen op de tijdlijn. Bij Facebook krijgen nabestaanden geen melding meer van een verjaardag. Een herdenkingsstatus is o.a. mogelijk bij Facebook en Instagram.

Als een herdenkingsstatus geen optie is en het account verwijderd moet worden, kan hiervoor een verzoek ingediend worden bij het desbetreffende social media. Soms wordt er een bewijs van overlijden gevraagd, zoals een overlijdensbericht.

Digitaal testament

Tegenwoordig is het mogelijk om een digitaal testament op te stellen. Je kunt in het testament aangeven wat er na je overlijden moet gebeuren met het social media account en de toegangsgegevens. Dit testament wordt dan digitaal bewaard. Je kunt ook zelf een lijst met wachtwoorden maken en deze toevoegen aan je eigen administratie. Het is wel belangrijk dat tenminste één persoon hiervan op de hoogte is, zodat hij of zij je wens kan uitvoeren.

 

Wat gebeurt er met je digitale erfenis?
 
 

Bekijk ook

Belangrijke informatie omtrent het Corona virus

Vanaf zondag 15 maart 18.00 uur gelden de volgende regels van RIVM en BGNU: Het gezelschap dat een uitvaartplechtigheid bijwoont mag niet groter zijn dan maximaal 30 personen (dit is exclusief de medewerkers van Uitvaartzorg van Stad tot Wad en de medewerkers van de locatie waar het afscheid plaatsvindt). Van de aanwezigen wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen. Het aantal personen dat de uitvaart mag bijwonen is afhankelijk van de grootte van de ruimte waar het afscheid plaatsvindt, zodat afstand tussen alle aanwezigen gegarandeerd is.  Er is na de plechtigheid op de afscheidslocatie geen gelegenheid om nog samen te zijn en koffie of thee te drinken. Voor rouwbezoek en condoleancebezoek gelden dezelfde regels. Uitvaarten mogen vanaf 15 maart alleen telefonisch besproken worden. De gemaakte afspraken bevestigen we per e-mail waarbij we u vragen deze mail voor akkoord te bevestigen.
Lees het hele bericht

Intieme sfeer tijdens Wereldlichtjesdag in Eenrum

In de kerk van Eenrum werd zondag 8 december Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Dat Wereldlichtjesdag belangrijk is bleek wel door de vele belangstellenden.
Lees het hele bericht

Herdenking overleden kinderen weer in Eenrum

Een kaarsje branden, de namen noemen, herinneringen ophalen en samen stilstaan bij het verlies van een kind. Op zondag 8 december wordt er in het kader van Wereldlichtjesdag weer een lichtjesavond georganiseerd in de Notoarestoen in Eenrum. De tuin is geopend vanaf 18.15 uur en de bijeenkomst begint om 18.30 uur.  Iedereen is welkom om stil te staan bij het kind dat wordt gemist.
Lees het hele bericht